Alles over sterrenbeeld Boogschutter

22 November - 21 December
  • Element: Vuur
  • Groep: Theoretisch
  • Polariteit: Positief
  • Planeet: Jupiter
  • Huis: Negende
  • Kleur: Paars
  • Edelsteen: Topaal
  • Tegengesteld: Tweelingen
  • Chinees sterrenbeeld: Rat
Nieuwsgierig en energiek; de Boogschutter is de reiziger van de dierenriem. Hun filosofische en ruimdenkende benadering van leven motiveert hen te dwalen tot heinde en ver in de zoektocht naar de betekenis van het leven. Extravert, optimistisch en enthousiast; het is onmogelijk de Boogschutter te onderdrukken. Ze houden van verandering. In feite is verandering essentieel voor dit sterrenbeeld om zich op z'n best te voelen.
Boogschutters zijn speels en hebben graag veel plezier met hun geliefden. Gepassioneerd, expressief en bereid om alles te proberen. Partners die net zo expressief zijn zijn het best geschikt voor de Boogschutter. Er is een dunne scheidslijn tussen seks en liefde voor dit sterrenbeeld. Hun liefde voor verandering en verscheidenheid kan een heleboel verschillende gezichten naar de slaapkamer brengen. Maar wanner het gaat om liefhebben; dat is iets heel anders. Eens bezet is de Boogschutter loyaal, eerlijk en toegewijd. Partners voor dit sterrenbeeld moeten intellectueel, gevoelig en expressief zijn voor het beste resultaat. Het is belangrijk voor de Boogschutter om goed te begrijpen hoe zijn of haar partner over dingen denkt.
Of het nu een levendige converatie of een wandeling door de bergen is; je kunt verwachten dat dit sterrenbeeld omgeven is door vrienden. Boogschutters zijn meestal erg lollig en soms zelfs knettergek. Ze houden ervan om te lachen en zijn vaak de gangmaker. Boogschutters maken over heel de wereld vrienden en kunnen genieten van elke kijk op het leven en cultuur. Ze zijn gul en zullen niet snel wrok koesteren. Iedereen die rustig kan gaan zitten en kan praten over de diepere zaken in het leven kunnen prima door de bocht met een boogschutter. Ze maken makkelijk vrienden en onderhouden deze vriendschappen door de jaren heen. Wanneer het over familie gaat is de boogschutter toegewijd en bereid om ver te gaan. Vrijheid en onafhankelijkheid zijn heel belangrijk voor dit extroverte sterrenbeeld. Zolang deze zaken gekoesterd worden zal het in de relatie met de boogschutter ook voorspoedig gaan.
'Visualisatie' is het sleutelwoord voor de boogschutter. Wanneer dit sterrenbeeld iets als een mogelijkheid ziet zullen ze diep gaan om genoeg mensen te enthousiasmeren om het mogelijk te maken. Recht door zee zoals ze zijn, zullen ze het hart op de tong dragen over wat ze willen. Ook weten ze precies wat ze moeten zeggen in deze situatie. Het zijn vaak erg goede verkopers, en nog beter wanneer hierbij gereisd moet worden. Wanneer de boogschutter een gevoel krijgt wat het grote plaatje is zullen ze dag en nacht werken om dat doel te bereiken. Een verscheidenheid aan taken een een dynamische omgeving roepen om boogschutters. Een carriere als reisagent, fotograaf, ontdekker, artiest, makelaar, ambassadeur of internationaal verkoper passen goed bij deze vrijgevochten persoonlijkheid. Boogschutters houden ervan om geld de verdienen, maar ook om uit te geven. Gezien als het gelukkigste sterrenbeeld van de dierenriem maken ze zich niet snel druk waar de volgende euro vandaan gaat komen. Boogschutters nemen graag risico en zijn optimistisch; hierbij vertrouwend op het universum om ze te voorzien in wat ze nodig hebben. Financiele administratie vind de boogschutter erg saai. Dus een accountant of boekhouder nemen is het beste idee om de geldstromen in de smiezen te houden.

Sterktes:

Gevoel voor humor, idealistisch, gul


Zwaktes:

Zal alles zeggen ondanks hoe niet-diplomatiek, belooft meer dan hij kan waarmaken, kan ongeduldig zijn tot het botte aan toe


Houdt van:

Reizen, buiten zijn, vrijheid, filosofie

Houdt niet van:

Details, begrensd worden, exotische theorieen, aanhankelijke mensen


Karakteristiek:

Open en geinteresseerd. Meestal lange, sterke benen. Kleed zich gemakkelijk.Vrouwen gedragen zich soms wat mannelijk


Ideale omgeving:

Buiten, op reis !