Alles over sterrenbeeld Leeuw

23 Juli - 22 Augustus
  • Element: Vuur
  • Groep: Intellectueel
  • Polariteit: Positief
  • Planeet: Zon
  • Huis: Vijfde
  • Kleur: Goud, oranje
  • Edelsteen: Robijn
  • Tegengesteld: Waterman
  • Chinees sterrenbeeld: Aap
Wanneer de leeuw ten tonele komt zal iedereen het weten. Dit dramatische, creatieve en extroverte sterrenbeeld heeft het sleutelwoord 'magnetisme' voor een reden. Vurig en zelfverzekerd is de Leeuw's charme bijna onmogelijk om te weerstaan. Of het nu tijd met familie en vrienden is of inzet op de werkvloer; de leeuw zal een hoop meenemen.
Dit vurige sterrenbeeld is gepassioneerd en openhartig met affectie. Als het op sex aankomt kun je een avontuurlijke leeuw verwachten, leuk en erg energiek. Er is een duidelijke grens tussen liefde en sex voor leeuwen. Partners worden gekozen op basis van hun gewilligheid om de leeuw te laten leiden, laten schitteren en onafhankelijk te zijn. Ze komen over als ongeremde minnaars die die zo zelfbewust zijn. Als ontvankelijk als de leeuw is zal zijn of haar partner minstens net zo intellectueel moeten zijn. Leeuwen zijn liefdevol, leuk en erg genereus voor mensen in hun persoonlijke leven.
Verreweg het meest gul van de dierenriem is de leeuw loyaal en een gulle vriend. Ze doen moeite om te helpen, ook wanneer dit niet in hun agenda past. De leeuw is een sterke, zekere persoonlijkheid die het lukt om bijna iedereen om zijn gemak te laten voelen. Bescheiden en genadig houden ze ervan om feestjes en evenementen te organiseren. De leeuw vind je bijna nooit alleen; interactie behoort tot zijn natuur. Goede vrienden worden gekozen op hun vaardigheid om bij te blijven met de leeuw's energie. Dit samen met een sterk gevoel van waardigheid en toewijding aan persoonlijke waarden. Wanneer het gaat over familie zal de machtige leeuw doen wat nodig is om zijn geliefden te beschermen. Loyaliteit is voor het leven voor de leeuw. Ze zijn trots op het feit dat ze er zijn voor hun familie, in goede en slechte tijden.
Leeuwen zijn doeners. 'Ik zal' is de belangrijkste zin voor dit sterrenbeeld. Er zit een hoop energie in die sterrenbeeld en zullen het altijd druk hebben ongeacht wat er om hun heen gebeurd. Ze zijn ambitieus, creatief en optimistisch. Het is niet genoeg voor een leeuw om 'gewoon' het werk te doen. Om voldaan te zijn moet de taak absoluut naar hun beste kunnen zijn uitgevoerd. Eenmaal toegewijd aan een werkgever zullen ze alles geven, maar de beste situatie voor een leeuw is om eigen baas te zijn. Carrieres die de dramatische flair van de leeuw toelaten zoals acteren en entertainen zijn ideaal. Dit soort posities geven de leeuw vrij spel. Ander soort werk zoals management, les geven en politiek zijn ook erg geschikt. Alles wat de leeuw in een leiderschapspositie plaatst zal dit sterrenbeeld de kans geven om te doen waar hij het best in is. Leeuwen houden ervan zich te omgeven met dingen die ze leuk vinden. Omdat geld meestal geen issue is voor de leeuw is er altijd meer waar het vandaan kwam. Geld moet rollen als je het de leeuw vraagt, en uitgeven zullen ze ! Gul van geest zal een leeuw zijn laatste euro weggeven aan een vriend om te helpen. Ze zijn er altijd zeker van dat er meer komt, en meestal is dat ook zo. Er is nooit een gebrek aan werk voor een leeuw. Sterker nog; er is meestal meer werk beschikbaar dan dat ze aankunnen.

Sterktes:

Warmte, humor, trots, lol, creativiteit, gulheid


Zwaktes:

Arrogantie, dwarsheid, inflexibiliteit, egocentrisch, lui


Houdt van:

Het theater, bewonderd worden, vakantie, lol met vrienden, dure dingen, felle kleuren

Houdt niet van:

Genegeerd worden, moeilijke realiteit onder ogen komen, niet de koning of koningin zijn


Karakteristiek:

vorstelijk, sterk, krachtig, gespierd


Ideale omgeving:

In de zon. Elke plek waar ze uit kunnen blinken voor anderen