Alles over sterrenbeeld Maagd

23 Augustus - 22 September
  • Element: Aarde
  • Groep: Intellectueel
  • Polariteit: Negatief
  • Planeet: Mercurius
  • Huis: Zesde
  • Kleur: Groen, bruin
  • Edelsteen: Sardonyx
  • Tegengesteld: Vissen
  • Chinees sterrenbeeld: Haan
Met een groot oog voor detail is de maagd het meest dienende sterrenbeeld van de dierenriem. Hun diepe humane gevoel zorgt ervoor dat ze verzorgend zijn als geen ander. Dit terwijl hun methodische aanpak garant staat dat de maagd niets mist. De maagd is vaak attent en voorzichtig en geeft de voorkeur een stapje terug te doen voordat met voorwaarts gaat.
Het is belangrijk voor de maagd als minnaar om zichzelf nodig te voelen bij hun partner. Buiten de slaapkamer is de voornaamste plek waar het voorspel zal gebeuren voor dit sterrenbeeld. Tastbaar, methodisch en gewillig om te nemen zolang dat nodig is zijn het uitstekende minnaars. Ondanks de maagd niet veel liefelijke woorden gebruikt zullen ze hun affectie tonen in de slaapkamer. Maagden geven er de voorkeur aan een klein aantal goede relaties te hebben boven het hebben van vele partners. Levenspartners worden gekozen op basis van hoe nodig de maagd ze acht in zijn leven. Het zijn toegewijde gezellen het af en toe fijn vinden aan de wilde kant te leven.
Een maagd is een behulpzame vriend om te hebben. Ze zijn goed in het geven van advies en weten echt hoe ze een probleem kunnen oplossen. Je zult zien dat een maagd je herrinert om goed voor jezelf te zorgen omdat gezondheid een belangrijk iets voor ze is. Wanneer de maaltijd genoten is zullen ze als eerste klaarstaan om de afwas te doen. Liefdevol en toegewijd naar de familie is de maagd ook altijd er eerste wanneer er zorg nodig is. Wanneer iemand oud of ziek wordt zal de maagd er zijn om alles te doen wat nodig is. De maagd staat niet bekend om het tonen van gevoeldens. Ze laten liever hun daden voor zich spreken.
'Ik analyseer' past als zin goed bij de persoonlijkheid van de maagd terwijl 'praktisch' het sleutelwoord is. IJverig, veeleisend en met een wetenschappelijke aard weet de maagd door te dringen tot de kern van de zaak. Ze zijn exceptioneel methodisch en doen het goed in functies welke organisatietalent behoeven. Als er iets niet klopt, zet een maagd op de zaak ! Wanneer gefocussed op een taak zal de maagd zichzelf tot perfectie dwingen. Elke steen wordt omgedraaid ! Ze zijn veeleisend en zijn trots wanneer het werk naar hun beste kunnen is uitgevoerd. Wanneer ze voelen dat hun talent niet genoeg is zullen ze zich terugtrekken in de boeken om te leren waar ze zichzelf moeten verbeteren. Functies die goed passen bij de maagd zijn; psycholoog, leraar, schrijver of recensent. Maagden zijn erg goed met geld. Ze houden meestal goed grip op hun uitgaven en streven ernaar zoveel als mogelijk geld opzij te zetten. Ze plannen hun uitgaven goed en wanneer ze gaan shoppen zullen ze niet snel teveel uitgeven. Toch zal zo nu en dan zal de maagd iets moois voor zichzelf kopen. Ze houden van kunst en genieten ervan hun huis met smaak in te richten.

Sterktes:

Praktisch, loyaal, ijverig, analytisch, aardig


Zwaktes:

Zorgen, verlegen, teveel zelfkritiek, workaholic


Houdt van:

Reinheid,dieren, gezonde voeding, boeken, natuur

Houdt niet van:

In de belangstelling staan, hulp vragen, lompheid


Karakteristiek:

Een bepaalde gereserveerde manier van doen is klassiek 'maagd'. Maagden zijn meestal licht tot gemiddeld gebouwd.


Ideale omgeving:

De maagd is het meest op zijn plek in gezelschap van dieren en dicht bij de natuur. De maagd houdt van macht en geniet ervan de sidekick of onmisbare assistent te zijn