Alles over sterrenbeeld Vissen

19 Februari - 20 Maart
  • Element: Water
  • Groep: Theoretisch
  • Polariteit: Negatief
  • Planeet: Neptunus, Jupiter
  • Huis: Twaalfde
  • Kleur: Zeegroen
  • Edelsteen: Maansteen
  • Tegengesteld: Maagd
  • Chinees sterrenbeeld: Konijn
"Begrip" is het meest toepasselijke sleutelwoord voor dit zachte, liefdevolle sterrenbeeld. Relaxed en meestal degenen om hen heen aanvaardend vind je vissen vaak in gezelschap van verschillende persoonlijkheden. Hun bereidheid om zichzelf emotioneel te leven leent zich voor een aura van stil inlevingsvermogen. Een vis is een troost om bij in de buurt te zijn. Terwijl ze meestal niet te leider zijn is de aanwezigheid van dit sterrenbeeld krachtig en levendig in alles waar ze zich toe zetten.
Diep in het hart van de vis klopt het hart van een onverbeterlijke romanticus. Liefdevol, teder en vrijgevig heeft dit sterrenbeeld intimiteit hoog in het vaandel staan. Het zijn gepassioneerde minnaars die een echte verbondenheid met hun partner willen voelen. Snelle flirts en avontuurtjes passen hoe dan ook niet bij de vis. In een relatie zijn ze erg loyaal en liefhebbend. Ze houden ervan cadeau's te geven en de belangrijke personen in hun leven te verwennen. Niks is goed genoeg voor de partner van de vis.
Dit zache sterrenbeeld maakt vaak een erg goede vriend. Sterker nog; ze zetten de behoeftes van vrienden voor die van hun zelf. Loyaal, toegewijd, ondersteunend en meelevend is geen enkel probleem te groot om aan te pakken. Groot of klein, wanneer zich een uitdaging voordoet vor familie of vrienden zullen ze alles doen om de situatie te verbeteren. Intuitief dat ze zijn voelen vissen wanneer er iets niet lekker zit, al lang voordat er iets over gezegd wordt. Vissen zijn van zichtzelf expressief en twijfelen niet om degenen om hun heen te laten weten hoe ze voelen. Het is niet verrassend voor een vis om een lied te schrijven voor iemand, of om een oprecht cadeau te geven. Ze geven de voorkeur aan mensen die net zo openhartig zijn als zijzelf. Communicatie met geliefden wordt als erg belangrijk ervaren.
Intuitief en vaak dromerig, vissen zijn het meest in hun element in een positie waarbij ze hun creatieve natuur kunnen gebruiken ten goede van humanitaire doelen. Een goede baan voor dit sterrenbeeld kan zijn advocaat, architect, dierenarts, musicus, sociaal werker of gamedesigner. De belangrijkste quote voor hun is 'Ik geloof'. Het is belangrijk voor de vissen om een sterke verbinding te hebben met waar ze voor staan. Geinspireerd door de drang het verschil te maken in de levens van hun vrienden, vissen zijn erg liefdadig en zullen vaak verder gaan dan de plicht die roept. Gevoelig, meelevend, hard werkend, toegewijd en betrouwbaar weet dit sterrenbeeld perfect tot de kern door te dringen. Meestal denken vissen niet teveel na over geld, ze zijn meer bezig met hun dromen en doelen dan met geld. Toch, omdat geld meestal een middel is om hun doel te bereiken, zullen vissen zichzelf ervan verzekeren dat ze meer geld hebben dan dat ze nodig hebben. Aan de ene kant kan dit sterrenbeeld uitgeven zonder daar over na te denken, en aan de andere kant kunnen ze best gierig worden. Toch zal er uiteindelijk altijd genoeg zijn om te doen wat ze willen in het leven.

Sterktes:

Intuitief, meelevend, artistiek, teder, wijs, muzikaal


Zwaktes:

Zelfmedelijden, te goed van vertrouwen, neerslachtig, drang om aan de realiteit te ontsnappen


Houdt van:

Spiritualiteit, tijd voor zichzelf, visuele media, tijd om te slapen, romantiek, muziek, zwemmen

Houdt niet van:

Betweters, verleden wat terug komt, kritiek krijgen, wreedheden


Karakteristiek:

Zacht, tengere tot gemiddelde bouw. Een gezicht wat emotie toont


Ideale omgeving:

Op of bij het water, liefst de zee. Bioscoop