Alles over sterrenbeeld Waterman

20 Januari - 18 Februari
  • Element: Lucht
  • Groep: Theoretisch
  • Polariteit: Positief
  • Planeet: Uranus, Saturnus
  • Huis: Elfde
  • Kleur: Turkoise
  • Edelsteen: Turkoois
  • Tegengesteld: Leeuw
  • Chinees sterrenbeeld: Tijger
Een waterman presenteert zichzelf in een van zijn twee manieren. Aan de ene kan zul je iemand zien die verlegen en stil is. Aan de andere kant kan een waterman luidruchtig, excentriek en energiek zijn. Beide zijn grote denkers met een voorliefde voor het helpen van mensen. Hoog intellectueel is dit het sterrenbeeld van vurige onafhankelijkheid die met logica getemperde intuitie prijst. Beide persoonlijkheden hebben het griezelige vermogen om beide kanten van een argument te kunnen doorzien zonder daarbij vooroordelen te hebben. Dit maakt de waterman een uitstekende probleemoplosser. Erg afgestemd op de energie om hun heen hebben watermannen het vaak nodig om even alleen te zijn om zichzelf weer op te laden. Het sleutelwoord voor dit sterrenbeeld is 'verbeelding'. De waterman ziet een wereld van mogelijkheden, zelfs wanneer er geen lijken te zijn.
Intellectuele stimulatie is verreweg het grootste afrodisiacum voor de waterman. Er is niks wat dit sterrenbeeld in gang zet dan een levendig gesprek vol met cultuur en toekomstige mogelijkheden. Als het gaat over liefde en mensen die het best passen bij dit sterrenbeeld zijn dat degenen die zich niet van de wijs laten brengen door de openhartigheid van de waterman. Open, communicatief, fantasierijk en bereid om een risico te nemen zijn allemaal eigenschappen die goed passen bij de kijk op het leven van dit sterrenbeeld. Eerlijkheid en oprechtheid zijn essentieel voor iedereen die een langdurige verbinding aan wil gaan met deze dynamische persoonlijkheid.
Ondanks dat watermanner goed zijn met groepen mensen kost het wat tijd om tot een hechte vriendschap te komen. Gevoelig en voorzichtig betekent nabijheid vaak kwetsbaardheid voor de waterman. Dit is iets om serieus te nemen. De directe, geen-onzin aanpak in combinatie met het sterke gevoel voor waardes wat dit sterrenbeeld er op na houdt maakt het lastig het het innerlijk van de waterman te leren kennen. Degenen die het lukt zullen een sterke vriendschap ontdekken die de tand des tijds doorstaat. Een waterman zal ver gaan voor een geliefde, tot het punt van zelfopoffering wanneer dat nodig is. Ze zoeken creativiteit, intellect en eerlijkheid in hun vrienden. Wanneer het gaat over familie hebben ze dezelfde verwachtingen. Ondanks dat ze toegewijd zijn aan hun plichtsgevoel richting familieleden is de waterman niet de persoon om sterke banden aan te gaan met personen die niet dezelfde kwaliteiten hebben met betrekking tot vriendschap.
De waterman brengt enthousiasme in het werk wat ze doen, vooral wanneer het ze hun mening kunnen uiten. Ze hebben een bijzonder vermogen om kun fantasie te gebruiken en buiten de kaderes te denken. Loopbanen die ruimte bieden voor het ontwikkelen of demonstreren van concepten passen goed bij dit sterrenbeeld. 'Ik weet' is de sleutelzin voor de waterman. Het hoge intellect gecombineerd met de bereidheid om hun talenten te delen inpireren velen die werken in dezelfde omgeving. Visionairs dat het zijn houden watermannen ervan om zichzelf in een vakgebied te bevinden welke de mensheid op de lange termijn dient. Gaat het over geld dan heeft dit sterrenbeeld een talent om een gezonde balans tussen zakken die ze nodig hebben en geld opzij zetten te behouden. Wanneer ze aan het shoppen zullen de blinkende, glinstende en extravangte zaken hun aandacht pakken. Ondanks dat zijn hun huizen meestal smaakvol ingericht. Het is niet zeldzaam om een waterman tegen de komen in gedurfde, fel gekleurde outfits tegen te komen. De meeste zijn goed afgestemd op hun indivduele smaak en zijn niet bang om het te laten zien. Loopbanen die geschikt zijn voor de waterman zijn acteren, schrijven, lesgeven, fotografie of piloot. De beste omgeving is er eentje die de vrijheid geeft om de taken uit te voeren zonder strakke richtlijnen. De waterman in onconventioneel en de kans gegeven om hun ware talenten te laten zien zullen ze werkelijke fantasische prestaties laten zien.

Sterktes:

Progressief, origineel, humaan, onafhankelijk


Zwaktes:

Ontwijkt emotionele uitdrukking, compromisloos, temperamentvol, afstandelijk


Houdt van:

Plezier met vrienden, vechten voor het goede doel, anderen helpen, intellectueel gesprek, een luisterend oor

Houdt niet van:

Beperkingen, alleen zijn, gebroken beloftes, saaie situaties, mensen die het oneens zijn met ze


Karakteristiek:

Zien er goed uit, mooie ogen, rechthoekig gezicht, tenger gebouwd


Ideale omgeving:

Een bijeenkomst van mensen om ideeen uit te wisselen.