Alles over sterrenbeeld Weegschaal

23 September - 22 Oktober
  • Element: Lucht
  • Groep: Intellectueel
  • Polariteit: Positief
  • Planeet: Venus
  • Huis: Zevende
  • Kleur: Blauw
  • Edelsteen: Saffier
  • Tegengesteld: Ram
  • Chinees sterrenbeeld: Hond
'In balans' is het sleutelwoord voor dit sterrenbeeld en wanneer het neerkomt om alles stabiel te houden zal de weegschaal de leiding nemen. Vredelievend en rechtvaardig verafschuwt dit sterrenbeeld het om alleen te zijn. Partnerships zijn erg belangrijk voor de weegschaal, vooral die op persoonlijk vlak. Met hun winnaarsmentaliteit en meewerkende stijl zullen ze nooit lang alleen zijn.
De juiste partner vinden is een prioriteit in het leven van de weegschaal. Voor degenen die reeds een relatie hebben is het bewaren van vrede en harmonie het meest belangrijk. Een alleenstaande weegschaal is iets triests, om niet te zeggen onnatuurlijk. Ze hebben het nodig een verbinding met anderen te hebben. Als minaars zijn ze expressief, creatief en gebalanceerd. Ze houden ervan om hun partners compleet en bevredigd te laten voelen. Dit doormiddel van alles tussen gesprekken en het bedrijven van de liefde. De charme en toewijding om een perfecte balans te vinden met anderen maakt dat het fantastische partners zijn.
Houdend van plezier en altijd bereid tot helpen maakt de weegschaal een uitmuntende vriend. Ondanks dat ze soms te laat en besluiteloos kunnen zijn, wanneer ze er zijn zijn ze er klaar voor. Dit flexibele sterrenbeeld houdt ervan om tijd door te brengen met vrienden en familie en twijfelt niet om een bijeenkomst te organiseren. Sociaal en zacht voelen mensen zich aangetrokken tot de weggschaal. Ze hebben een gave om een aura en harmonie te creeeren welke mensen aantrekt. Wanneer het neerkomt op uitdagingen zal dit balancerende sterrenbeeld beide kanten van het verhaal kunnen zien bij onenigheid, dit maakt het prima probleemoplossers. Zwijgzaam dat ze zijn krijgen ze het toch voor elkaar hun vrienden en familie bezig te houden.
'Harmonie' is het sleutelwoord voor dit sterrenbeeld. Voor de weegschaal is het in stand houden hiervan van het grootste belang. Het kunnen uitmuntende leiders zijn en zijn bereid om hard te werken om een bepaald voorrecht te verdienen. Waarheid en rechtvaardigheid zullen altijd hoog in het vaandel staan in het dagelijks leven. Werken met anderen of in een partnership is ideaal voor dit sociale sterrenbeeld. Artistiek en overtuigend zijn deze lui getalenteerde sprekers die het goed doen in elke positie die een platform biedt om te spreken. Loopbanen die met rechtvaardigheid van doen hebben zoals politieagent, advocaat of rechter zijn perfecte keuzes voor de weegschaal. Ze zullen ook succes hebben in een betrekking als diplomaat, ambtenaar, interieurstylist, componist en modeontwerper. Groepen vormen geen uitdaging voor de weegschaal. Sterker nog, hoe meer hoe beter ! Hun sterke gevoel voor diplomatie werkt goed voor ze in wat ze ook ondernemen. Wanneer je gaat winkelen met een weegschaap kun je het beste maar wat extra tijd inplannen ! Dit sterrenbeeld kan vreselijk besluiteloos zijn wanneer het op een aankoop aankomt. Het beheren van geld is een fluitje van een cent voor de weegschaal. Een goede balans houden tussen sparen en uitgeven is een waar talent van dit sterrenbeeld. Door hun voorliefde voor mode kun je ze nogal eens in de winkel tegenkomen. Een van de weegschaal's favoriete tijdverdrijf is om iets te kopen voor een speciaal iemand...

Sterktes:

Sociaal, eerlijk, meewerkend, diplomatisch, gracieus


Zwaktes:

Besluiteloos, wrok koesteren, confrontatiemijdend, zelfmedelijden


Houdt van:

Harmonie, delen met anderen, zachtheid, buiten zijn

Houdt niet van:

Onrechtvaardigheid, geweld, conformiteit en mensen met een grote mond


Karakteristiek:

Aantrekkelijk, sierlijk, gemiddelde bouw, geen scherpe trekken


Ideale omgeving:

Elke plek is mooi wanneer er harmonieus gezelschap is. Erg sociaal en doet het liefst dingen in het gezelschap van anderen